Coaching

Is jouw organisatie gebaat bij medewerkers die meer gemotiveerd en meer betrokken zijn? Wij vertellen je graag hoe je dat via coaching van persoonlijke ontwikkeling kunt bereiken!

Neem contact met ons op

De kracht van coaching

Inzicht in persoonlijke ontwikkelmogelijkheden

Loop je wel eens tegen situaties aan waarin je geconfronteerd wordt met tegenstrijdige gedachten en handelingen? Bijvoorbeeld dat je aan de buitenkant zelfverzekerd overkomt, terwijl je je van binnen zorgen maakt of je het wel goed doet? Of dat je bij het omgaan met weerstand van anderen verstrikt raakt in emoties zoals boosheid of angst? Of dat je gedachten op slot schieten en je niets meer kunt?
Dat is niet raar. Iedereen maakt dit soort situaties wel eens mee, zakelijk of privé. Maar als je deze situaties in een paar coaching sessies tegen het licht durft te houden, dan ontdek je wat die emoties betekenen. Sterker nog: je kunt leren omgaan met die emoties, zodat je steeds meer in je kracht komt te staan!

Wij helpen mensen om inzicht te krijgen in zichzelf en daardoor krachtiger te worden.

Voor directeuren en managers

Onze coaching methode: De Vijfde Stap

Coaching met De Vijfde Stap© is een krachtige aanpak, die ervoor zorgt dat mensen zich persoonlijk ontwikkelen en meer in balans komen. Want mensen die in balans zijn, leveren een (nog) betere bijdrage aan de organisatie en de organisatiedoelen doordat zij weerbaarder zijn, sneller herstellen en minder uitvallen. In de door ons ontwikkelde individuele coaching methodiek coachen wij medewerkers in korte, intensieve trajecten. De methode geeft inzichten in de ogenschijnlijke tegenwerking tussen het hoofd (ego) en het gevoel (intuïtie). Met concrete handvatten wordt afgerekend met de oorzaak van tegenwerking en leert de medewerker om er anders mee om te gaan. Het is een kort en effectief traject. Binnen 5 gesprekken ervaart de medewerker en zien de mensen in de omgeving al verandering!

Coaching De Vijfde Stap kan ingezet worden voor:

  • Het ontwikkelen van kwaliteit en potentieel van medewerkers
  • Het verbeteren van onderlinge samenwerking tussen collega’s
  • Het versnellen van een terugkeer na (langdurige) uitval
  • Het vergroten van betrokkenheid van medewerkers
  • Het soepeler laten verlopen van reorganisaties

Wij helpen in vijf stappen de kwaliteit van jouw medewerker te ontwikkelen.

Neem de eerste stap en maak een afspraak

De oorzaak van negatieve gedachten én van emoties achterhalen we in persoonlijke, spiegelende en analyserende gesprekken. Samen gaan we eerst op zoek naar wat er in de weg staat om daarna de stap te zetten om er anders mee om te kunnen gaan. Daarbij gebruiken we de dagelijkse praktijk als oefenmateriaal. Het gevolg? Beter omgaan met dagelijkse situaties en dagelijks meer kracht en energie!

Edwin